29

aug.
2017

Insula plutitoare – un nou proiect ambitios si extrem de frumos

Posted By : Unlimited Travel/ 602

Stiinta evolueaza din ce in ce mai mult si cuprinde aproape orice domeniu. Spre exemplu, o companie austriaca a facut publice planurile sale pentru o insula plutitoare de lux ce poate fi repozitionata dupa dorinta locuitorilor sai.

Munca la un proiect prototip numit Insulele Orsos a fost deja inceputa si exista informatii ca aceasta insula plutitoare ar fi deschisa publicului cat mai curand. Insula urmeaza sa aiba mai mult de 20 de metri latime si 37 de metri lungime, putand gazdui pana la 12 persoane.

Insula plutitoare este descrisa de catre fondatorii proiectului ca fiind “mai confortabila decat orice yacht de lux”, printre facilitatile sale numarandu-se un jacuzzi, o punte unde se poate face plaja si camere pentru 4 membri ai echipajului. Compania sugereaza ca insula plutitoare poate deveni o alternativa mai avantajoasa la detinerea si intretinerea unui yacht de lux.

Pe langa toate acestea insula plutitoare se lauda cu o mare atentie in ceea ce priveste mediul inconjurator, avand un sistem de producere a energiei eoliene, panouri solare si urmeaza sa foloseasca apa din marile pe care se va afla pentru producerea aerului conditionat.

Principala persoana care sta in spatele acestui proiect se numeste Gabor Orsos, un antreprenor din domeniul imobiliar si hotelier. Conform unor rapoarte initiale, costul unei insule plutitoare va incepe de la 3.6 milioane de euro pentru modelul cel mai de jos din gama. Preturile pentru concedii la bordul insulei nu au fost inca facute publice.

Una peste alta, insula plutitoare se adreseaza atat persoanelor private cu avere, cat si operatorilor din industria hoteliera, dispusi sa scoata din buzunar o suma consistenta, care poate sa ajunga la milioane de dolari.