29

aug.
2017

Topul celor mai frumoase plaje din lume

Posted By : Unlimited Travel/ 1956

Oricine isi doreste sa traiasca o experienta unica in viata, iar soarele, marea, oceanul si plajele desprinse parca din povesti, sunt cele mai atractive destinatii cu putinta. Exista locuri minunate, de o frumusete coplesitoare care nu trebuie ratate.

Iata care este topul plajelor unice din lume:

Plaja The Baths, Insulele Virgine Britanice – este una dintre cele mai populare din Insulele Virgine Britanice. Particularitatea acestui loc vine din faptul ca o serie de bazine ascunse sunt amplasate intre bolovani maiestuosi.

Plaja Ascunsa, Mexic – situata in Insulele Marieta, este unul dintre cele mai populare destinatii turistice din Mexic. Pentru a ajunge aici, turistii trebuie sa inoate printr-un scurt tunel, insa privelistea oferita de acest loc merita orice efort.

Plaja Maho, Insulele Caraibe –plaja Maho este un loc fascinant, dar si periculos. Situata in imediata apropiere a aeroportului international Princess Juliana, Plaja Maho ofera turistilor posibilitatea sa admire avioane aterizand si decoland, insa acestia pot fi speriati de furtunile de nisip care se creeaza sau de valurile puternice.

Plaja Boulders, Africa de Sud – plaja Boulders din Cape Town, Africa de Sud, este un important obiectiv turistic. Aici, turistii au ocazia sa admire colonii de pinguini in habitatul lor natural.

Plaja Driftwood, Georgia, SUA – isi intampina intr-un mod deosebit vizitatorii, cu o colectie impresionanta bucati de lemn, imprastiate pe intreaga sa intindere.

Plaja de sticla, California, SUA – plaja isi are istoria intr-o fosta groapa de gunoi, unde americanii aruncau gunoaie, inclusiv multa sticla. Ulterior, acest loc a fost curatat prin ample proiecte de indepartare a resturilor menajere. Sticlele au ramas insa, si au fost modelate de valuri si rotunjite, astazi compunand un loc care atrage o multime de turisti.

Delta Liaohe, China – este o plaja chineza care nu este acoperita cu nisip, asa cum suntem toti obisnuiti sa credem, ci cu o specie deosebita de alge, care da o culoare rosie spectaculoasa locului.

Plaja Zlatni Rat, Croatia – aceasta plaja este situata in insula Brac din Croatia si este ideala pentru practicantii de windsurfing, datorita combinatiei de curenti si vanturi de aici. Cu o lungime de peste 530 de metri, plaja se continua de la tarm in ocean.

Laguna Jokulsarlon, Islanda – aceasta plaja, celebra de altfel, este formata la capatul ghetarului Breidamerkurjokull si isi incanta vizitatorii cu o multime de bucati de gheata plutitoare, care isi schimba culoare in functie de nuanta cerului.

Horseshoe Bay Beach, Insulele Bermude – este una dintre cele mai celebre plaje din zona Bermudelor. Turistii de aici se bucura de nisipul roz si fin si apa limpede.